Sabah Gazetesi - Türkiye 2023 Özel Eki Tam Plastik Röportajı
10 Ocak

Sabah Gazetesi - Türkiye 2023 Özel Eki Tam Plastik Röportajı

Üretimdeki kapasitesi ve kalitesi ile sektöründe Türkiye'yi uluslararası alanda temsil eden Tam Plastik Ceo'su Gökhan Tezsezer, 2023 yılı hedefleri doğrultusunda yatırım hızlarını arttırdıklarını belirtti. "2023'te dünyada sektörümüzün bir numarası olacağız" diyen Gökhan Tezsezer, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 70 farklı ülkeye ihracat yapan bir Türk markası olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Plastik elbise askısı üretimi ve satışı alanında faaliyet gösteren Tam Plastik, başarılı aile şirketlerine güzel bir örnek. 1972 yılında Engin Tezsezer tarafından küçük bir atölyede temelleri atılan Tam Plastik, ikinci kuşaktan Gökhan Tezsezer'inde katılımı ile uluslararası alanda Türkiye'nin gururu olacak işlere imza atan bir marka olarak faaliyetlerini devam ettiriyor.

LC Waikiki, Koton, De facto başta olmak üzere Türkiye'nin önemli hazır giyim markaları ile çalışan Tam Plastik, 70 ülkeye ihracat gerçekleştirerek Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Dünya'nın üretim üssü haline gelen Çin'e dahi ihracat gerçekleştiren şirket her geçen gün ihracat yaptığı ülke sayısını arttırıyor.

İstanbul Beylikdüzü'nde 40 bin m2 alana kurulu modern ve entegre tesislerinde 400 çalışanı ile uluslararası standartlarda üretim gerçekleştirdiklerini belirten Tam Plastiğin Ceo'su Gökhan Tezsezer ile Tam Plastik'in 45 yıllık başarı serüvenini ve 2023 hedeflerini konuştuk.

Gökhan Bey, şirket ömrünün ortalama 13 yıl olduğu Türkiye'de 45 yıldır faaliyetlerinizi başarı ile sürdürmektesiniz. Bu başarıyı neye borçlusunuz?
Tam Plastik, kurumsal bir yönetim anlayışı ile yönetilen, ilkeleri açık ve net bir şekilde belirlenmiş bir anayasası olan, profesyonel insanların yönetimde söz sahibi olduğu kurumsal bir aile şirketidir. 45 yıl önce, kalite, müşteri memnuniyeti, etik değerlere bağlılık ilkeleri ile yola çıktık. Ulusal ve uluslararası alanda yaşanan tüm siyasi ve ekonomik krizlere, yaşanan tüm konjonktürel zorluklara rağmen hiçbir zaman bu ilkelerimizden taviz vermedik. Her zaman, en üst standartlarda kalite ile üretim yaparak, müşteri memnuniyetini üst seviyede tutarak, etik değerlerimizi hiçbir şeye değişmeyerek bugünlere geldik.

"Sektörden kazandıklarımızı yatırım olarak sektöre geri veriyoruz"

İşimize sürekli yatırım yapıyoruz. Kapasitemizi ve çalışan sayımızı arttırmaya çalışıyoruz. Çünkü biz yatırım yaparak ülke ekonomimize katkı sağlamaktan, katma değer oluşturmaktan ve daha çok insana iş vermekten mutluluk ve gurur duyan bir aileyiz. Bugün şirketimiz 400 kişinin aynı amaç doğrultusunda birlikte hareket ettiği kocaman bir aile haline geldi. Üretim hattımızı gelişen teknolojinin yeni ürünleri ve makineleri ile yeniliyoruz. Çünkü kalite ve verimlilik bizim için çok önemli. Bu nedenle de işimizi daha hızlı, kalitemizi daha üst standarta taşıyacak adımları atmaktan vaz geçmiyoruz. Bugün Çin ile rekabet eden ve hatta Çin'e bile haftada 4-5 konteyner ihracat yapan bir markayız. Bu nedenle en kalitesini, kısa sürede üreterek rekabetimizde avantajlı ve güçlü durumda olmalıyız. Bunu da yapıyor ve başarıyoruz.

"Almanya ve Polonya'da operasyonlarımız var"

İstanbul Beylikdüzü'nde 40 bin m2 kapalı alanda üretim gerçekleştiriyoruz. Fabrikamızda 100 adet enjeksiyon makinemiz, ayrıca 12 tane CNC makinesinin içerisinde yer aldığı kalıp hanemiz var. Üretimde kullandığımız kalıplarımızın imalatını da kendimiz gerçekleştirebiliyoruz. Almanya ve Polonya'da ofislerimiz bulunuyor. Almanya ve Polonya'daki operasyonlarımızda ürünlerimizin, Avrupalı perakendecilere üretimini, satışını ve dağıtımını gerçekleştiriyoruz.

"TÜRKİYE 2023 HEDEFLERİNE ULAŞACAK GÜCE VE KAPASİTEYE SAHİP BİR ÜLKE"

Ülke olarak zor zamanlar yaşıyoruz. Ben inanıyor ve görüyorum ki, bu zor zamanlarda millet olarak gösterdiğimiz mücadele ve dayanışma tüm toplumların da takdirini kazanıyor. Eski bir devlet adamının söylediği bir söz var "Ülkenizin sizin için neler yapacağını sormamanız gerekir, sizin ülkeniz için neler yapacağınızı düşünmeniz gerekir." diye.
Öyle bir dönemden geçiyoruz ki, bu sözde olduğu gibi, her bir Türkiye vatandaşının ülkesi için ne yapacağı konusunda düşünmesi gerekiyor. Ben bir iş adamı olarak ülkeme ve milletime daha nasıl fayda sağlayabilirim diye düşünüyorum. Herkes sorumlu olduğu alan içerisinde bunu düşünmeli ve çözüm üretmeli. Ancak biz bu şekilde ülke olarak başarılı oluruz. Ülke olarak başarılı olamaz isek biz diye bir şey kalmaz. Türkiye çok güçlü bir ülke, milletimiz aziz bir millet; ben inanıyorum ki 2023 hedeflerimize ülke ve millet olarak kenetlenerek, çalışarak, inanarak ulaşacağız.

"Hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz"

Tam Plastik olarak kendimize bundan 4 yıl önce "Biz, 2023'te dünyanın en büyük askı firması olacağız" diye açık ve net bir hedef koyduk. Koymuş olduğumuz bu hedefe ulaşma adına, hedefimizi zaman dilimlerine ve aşamalara böldük. 4 yıllık periyot içerisinde belirlediğimiz hedeflerimize sıra sıra ulaştık. Hedefimiz büyük, fakat bunu gerçekleştirecek, güce, birikime, tecrübeye ve azme sahip bir kurumuz. Tam plastik olarak sürekli kendimizi yeniliyoruz. Çevreye ve insana duyarlı, uluslararası iş hukukuna ve kanunlara uygun hareket eden, iç denetimlerini ve disiplinlerini tam olarak yerine getiren bir kurum olarak hareket ediyoruz. Bu nedenle Cumhuriyet'in 100. yılının gerçekleşeceği 2023'te hedefimize ulaşacağımıza yürekten inanıyorum.

Sabah gazetesinde yayınlanan habere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.